МБАЛ Добрич е без задължения

Мисия Добрич

04-05-2016, 10:02

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спират плановите операции в МБАЛ-Добрич

Модернизират се отделения има и лек ръст на заплатите

Медиците в спешното отделение на многопрофилната болница за активно лечение в Добрич получават по-високи възнаграждения от 1 април според обещания от здравния министър Петър Москов, съобщи на пресконференция изп. директор на лечебното заведение д-р Трифон Йорданов. По думите му брутните заплати на лекарите в спешното отделение вече достигат 1500 лева, а на медицинските сестри - 900 лева. Средната брутна заплата в болницата през първото тримесечие на 2016-а нараства до 875 лева при 795 лева за същия период на миналата година. Болницата няма задължения към доставчици и партньори в медицинските дейности, посочи изпълнителният директор.

Към средата на май в МБАЛ в Добрич се очаква доставката на шест нови хемодиализни апарата за 132 000 лева, закупени с финансовата подкрепа на Министерството на здравеопазването и общини в региона. Изпълнителният директор поясни, че на пет от старите апарати е изтекъл лимитът за работа, а през хемодиализа преминават около 70 пациенти за месец.

Със собствени средства и дарения от бизнесмени е финансирано закупуването на нов неонатологичен дихателен апарат за отделение „Неонатология“ на стойност 30 000 лева.

Отново  със собствени средства е закупен нов хематологичен апарат за клинична лаборатория на стойност 15 000 лева. Подменена  е  тръбата на дигиталния рентгенов апарат, която е на стойност  14 000 лева. Ремонтиран е дефектирал  дисплей на апаратура за ортопедичната операционна зала на стойност 4000 лева. Извършено е обезопасяване на сградата на МБАЛ във връзка с напуканата външна мазилка на стойност 15 000 лева с цел да се обезопаси движението на гражданите. Ремонтиран и модернизиран е един  сектор от хирургично отделение в болницата.