Оставиха в ареста нападател на полицай

Крими

04-05-2016, 10:41

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две години затвор за убийство на пътя

Според прокурора събраните доказателства доказват, че Стоянов е автор на престъплението

Оставиха в ареста Алекси Стоянов, който нападна полицай по време на служба. Бургаският окръжен съд  не уважи жалбата и  остави в ареста Алекси Стоянов. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23.04.2016г. в с. Церковски, общ. Карнобат, чрез употреба на нож, е причинил лека телесна повреда на полицейски служител, който по време на деянието е бил на служба- престъпление по чл.131, ал.2, т.3 от НК. За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1г. до 5г.
Според прокурора събраните доказателства доказват, че Стоянов е автор на престъплението. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува възможност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. През месец декември 2015г.Стоянов е осъден условно на 2 години „лишаване от свобода“. Престъплението, в което Стоянов е обвинен, е извършено в изпитателния срок.
Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия. Определението на Окръжен съд-Бургас е окончателно.