„Коматевско шосе“ пред старт, дъждът забавя маркировката и „Васил Априлов“

Мисия Пловдив

04-05-2016, 11:02

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В края на тази седмица или началото другата се очаква да бъде сключен договор с надзорната фирма и ще можем да стартираме реконструкцията на булевард „Коматевско шосе”, съобщи кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев.

 Това става възможно след като в последните дни преди празниците Европейската банка за възстановяване и развитие потвърди избора на фирмата, класирала се на първо място след проведената процедура по Закона за обществени поръчки.

 „След като подпишем договора реално можем да стартираме реконструкцията на булевард „Коматевско шосе”, а после да продължим и с останалите обекти по проекта, който е на обща стойност 14.2 милиона евро”, обясни още кметът Иван Тотев.

 Дъждовното време през последните дни е попречило на плановете за работа по някои от важните проекти, които се реализират през пролетта, като опресняване на пътната маркировка например.

 „Първите участъци, които започнахме с един екип, бяха по булевард „Дунав”, но спряхме работа поради дъжда през последните дни”, уточни кметът Иван Тотев. Той допълни, че работата ще продължи след оправяне на времето, като три екипа ще работят в целия град. Голяма част от маркировката по основните булеварди е термопластик и няма нужда от подновяването й всяка година. Ще бъде обърнато особено внимание на жълтите ивици около спирките.

 Дъждовете са и причина за забавяне на ремонтите на Топлофикация по булевард „Васил Априлов”, затова се отлага и пусковият му срок, тъй като е невъзможно полагане на асфалт, докато вали и е мокро, коментира кметът Иван Тотев.