Левски гони своето 32-ро второ място

Само Ференцварош е пред "сините" с 35 втори места

Левски продължава да печели с лекота срещите си, а след равенството между Берое и Славия преди Великден вече почти е сигурно, че "сините" няма как да не се класират за Европа, а на 90% ще са и втори.

Това ще е 32-ро сребро на Левски в елита. Кратък поглед сред постиженията на големите клубове в Европа показва, че Левски изпреварва шотландския Селтик по втори места. Грандът от Острова ще бъде първи през този сезон и така ще остане с 31 "калъфки", а на "Герена" ще имат с една повече, пише „Меридиан Мач“.

Това прави "сините" №2 в цяла Европа. Единствено унгарският Ференцварош, който тази година е шампион, изпреварва Левски със своите 35 втори места. От големите първенства най-близо до постижението е Бенфика с 27 сребърни медали, както и големият им противник Порто с 25. Близо са още Рапид (Виена) и Спарта (Прага) - по 26 втори места. В топ 4 на първенствата трудно някой минава 20 "калъфки".

Въпросът е дали постижението на Левски е по-скоро за гордост или признак за провал. С 32-те си втори места и 26-те първи Левски е в битката за титлата в общо 58 сезона или почти 60% от съществуването си. Това заслужава адмирации. От друга страна някои ще кажат - "сините" са със среброто и в тази класация.