Иззеха документи по два европейски проекта в Шабла

Крими

04-05-2016, 15:45

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Окръжната прокуратура в Добрич се самосезира след излъчен репортаж на bTV

Окръжната прокуратура в Добрич се самосезира след излъчен репортаж на bTV за изразходването на над 5 млн. лева за строителство на стадион в Шабла, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Днес лично окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов и представители на икономическа полиция в ОД на МВР в Добрич провериха на място изнесените факти и обстоятелства в журналистическото разследване на bTV с оглед данни за престъпления по служба, присвоявания и злоупотреба със служебно положение .

Иззета е документация по изграждането на стадиона в Шабла. На място окръжният прокурор Пламен Николов е проверил и действията по друг европейски проект в община Шабла  – площадка за наблюдение и парк с енергийна пирамида до шабленския фар и рибарското селище. Документите и по този проект за иззети от Окръжната прокуратура.

До действията на прокуратура в Добрич и лично на окръжния прокурор се стигна, след като през ноември миналата година е била разпоредена проверка на ДАНС за изпълнение на европейския проект – строителство на стадион в община  Шабла. До момента резултати от нея не са постъпили в прокуратурата.

Изискан е записът на журналистическото разследване. Разпоредената проверка от окръжния прокурор на Добрич трябва да приключи в максимално кратък срок.