Ученикът, помогнал на бездомен, да бъде награден

Животът

05-05-2016, 10:55

Снимка:

снимка, фейсбук

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В днешно време всички ние трябва да толерираме подобни постъпки особено на такива млади хора, които допринасят за добротворчеството в страната

17-годишният Йоан Тодоров, ученик в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ в Бургас, да бъде удостоен с почетна награда. Това предложение изпрати Слави Михайлов - председател на УС на НССБ /Национално сдружение на сираците в България/ до ръководството на гимназията и кмета на общината.
Снощи в предаването на Милен Цветков по Нова телевизия беше излъчен репортаж за благородната постъпка на момчето. Йоан е помогнал на бездомен в тежко здравословно и неровностойно положение, стана ясно от репортажа.
В днешно време всички ние трябва да толерираме подобни постъпки особено на такива млади хора, които допринасят за добротворчеството в страната. През последните години сме свидетели на силна агресия сред деца в училище. Така излага мотивите си Михайлов.  "Новина като тази, че млад човек е отделил от средствата си за да помогне на човек в нужда е достойна за високо уважение и респект! Разбирам от медиите, че Йоан Тодоров е израснал само с баща си поради раздялата на родителите му. Като председател на Националното сдружение на сираците в България и преди всичко човек познаващ добре проблемите на хора в неравностойно социално положение съм възхитен от добрата постъпка на Йоан Тодоров", пише още той.
Председателят на НССБ моли да бъде прието предложението му "да бъде удостоен с почетна награда ученикът Йоан Тодоров от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ град Бургас по време на сесия на Общински съвет Бургас за добрината, която е направил и добрият пример, който с постъпката си дава на всички млади хора. 
Изразявам готовност и желание от Националното сдружение на сираците в България да удостоим Йоан Тодоров с Грамота за доблестен гражданин!", завършва Сляави Михайлов.