Наградиха авторката на девиза на Поморие

Животът

07-05-2016, 11:29

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старт на гласуването за девиз на Поморие

15 души ще мислят девиз на Бургас

Девизът на града бе официално представен на лятната сцена на НЧ „Светлина 1939“

Първият плакет, включващ не само логото, но и девиза “Античен, романтичен, вечен!“, бе специално изработен за победителката в обявения конкурс. Кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Адам Адамов лично връчиха на авторката почетния плакет и грамота.

Уникалното съчетание на поморийската история и дух бе обобщено в три мелодични думи “Античен, романтичен, вечен!“, скроени от автора Мария Митева. Идеята на Мария ярко се отличи сред останалите 316 предложения в конкурса за девиз, организиран по инициатива на кмета Иван Алексиев.

Спечелвайки одобрението на комисията и на широката общественост, мотото бе единодушно прието с гласуване от всички 21 заседатели в Общински съвет – Поморие.

На въпроса „Какво ви провокира да участвате в конкурса?“ авторката отговаря: „Съчетанието на слънце, море, спокойствие и романтика ме вдъхнови да се включа с мое предложение за девиз, а фактът, че обичам литературата и често пиша в рими, още повече ме мотивира да предам своето усещане за неповторимия дух на Поморие“. Мария си спомня още: „Родена съм в Бургас, но живея в Поморие вече 26 години. Тук ме доведе любовта и останах поразена от красотата на този град.“