Балотаж в БСП между Михаил Миков и Корнелия Нинова

Политика

08-05-2016, 07:52

Снимка:

Пресцентър на БСП

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осем си направиха отвод за лидери на БСП

Социалистите избират лидер и нова програма за партията

Очаква вторият ден на конгреса на социалистите да започне в 9.30

БСП не успя да избере лидер от първия път, каквито бяха и очакванията в НДК във вчерашния първи ден на 49 конгрес на партията.

Самото гласуване не започна в 18.00, както беше по програма, нито пък в 21.30, както впоследствие бе съобщено, а закъсня с пет часа и стартира едва в 23.00 снощи.

На балотаж отиват, пак без изненади, Михаил Миков и Корнелия Нинова. По неофициална информация сегашният председател води с 8% от гласовете пред Нинова, което е съотношение 330 към 270 гласа в негова полза. Трети е Красимир Янков със 77 гласа, следван от Георги Гергов - 51 гласа и Валери Жаблянов с 9 бюлетини. Такива бяха резултатите от гласуването към малките часове на нощта.

Очаква вторият ден на конгреса да започне в 9.30, когато председателят на комисията по избора Румяна Сидерова, ще обяви пред делегатите в Зала 1 на НДК официално данните от среднощния вот. Тогава ще се реши и кога да се гласува втория път.

На вота за председател на Националния съвет на партията се явиха петима кандидати. Освен Миков и Нинова, в битката участваха Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Гергов.