Ограничения в трафика днес. Шофирайте разумно!

Общество

08-05-2016, 10:58

Снимка:

АПИ, архив

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

От 14.00 до 20.00 часа се ограничава движението на превозните средства над 12 т по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления, съобщихаот пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече при събирането на няколко почивни дни. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:
Автомагистралите;
път I-1 Видин – Ботевград;
път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път София;

път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
път II-86 Пловдив - Смолян;
път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 10.00 часа до 20.00 часа, ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/.
Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.