„Бургас рециклира” се пренася на плаж „Атанасовска коса”

Събитието е определено за 15-май, от 10:30 часа

Последният етап от кампанията „Бургас рециклира” ще се реализира с почистването на плажа „Атанасовска коса”. Това ще бъде финалът на екологичната инициатива, която продължава вече три поредни години. Основната й цел е да пробуди у най-младите граждани на Бургас съзнание за опазване на природата. Проектът се реализира чрез провеждането на обучителна кампания в няколко училища от града. Децата участваха в най-различни игри и състезания, свързани с рециклирането на битовите отпадъци. Доброволци от сдружение „Хамалогика” разказаха на учениците за ползата от разделното изхвърляне на боклука, представиха презентации и изнесоха театрални представления, свързани с опазването на природата.

Организаторите отбелязват, че с всяка следваща година интересът у малчуганите нараства. Те стават все по-образовани и заинтересовани. Непрекъснато се увеличава и броят на децата, които участват в екологичните акции.

Всички желаещи да се включат в почистването на плаж „Атанасовска коса” са добре дошли на мястото на събитието идната неделя. Почистването е определено за 15-май, от 10:30 часа.

Проектът „Бургас рециклира” се реализира със съдействието на сдружение „Хамалогика” , център за иновативно обучение „Френе”, Община Бургас и ЕкоПак.