Още отзиви след финала за Купа България

Спорт

08-05-2016, 15:15

Снимка:

BGvolleyball.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето какво казаха пред медиите някои от участниците във финала за Купа България, в който Левски (София) победи Марица (Пловдив) с 3:1 в Бургас:

Жана Тодорова, състезателка на Марица, с награда за най-добро либеро на турнира:  “Чувствата са смесени и по-скоро минават към лошите след такъв мач - не толкова, че сме загубили, а защото не се борихме. Не става въпрос за подценяване. Като цяло, има много причини, които може да се измислят, но това не трябва да ни бъде оправдание. Трябваше да излезем и да спечелим този мач. Поздравявам отбора на Левски, който игра много добре. Ще търсим реванш. Ще се върнем по-силни!”

Радослав Бакърджиев, старши-треньор на Левски:  “Поздравявам момичетата за играта и за това, че успяхме да излезем в мача изключително мотивирано и да завършим сезона с победа. Бяха концентрирани, въпреки че правехме някои щуротии и грешки, които не искам да стават, но без това не може. Доволен съм. Казахме, че искахме да спечелим шампионската титла и купата и да направим дубъл. Не успяхме за титлата и ни надиграха с 0:3 победи във финалната серия. Може да се каже, че Купа България е нещо като реванш за титлата.”

Нася Димитрова, състезателка на Левски:  “Цяла година се трудихме много. Всички ни подценяваха и казваха, че Марица е лидерът. Ние много съжаляваме, че пропуснахме да си вземем трите победи в плейофите, защото бяхме по-добрите. Днес искахме да затворим устите на всички, които бяха против нас. Искахме да покажем, че отборът ни е много добър и че можем да побеждаваме наред, независимо че нямаме дълга пейка.”

Гергана Георгиева, състезателка на Левски, с награда за най-добър разпределител:  “Пожелавам си през следващия сезон да защитим купата и, може би, да вземем и шампионата. Суперкупата? Да, и нея. Надявам се всички титли да вземем...”

Мирослава Паскова, състезателка на Левски, с награда за най-добър нападател:  “Тръгнахме много уверено, повярвахме си, бяхме едно цяло и нещата се получиха. Както казах, търсихме някакъв реванш и се радвам, че го получихме.”