Пиян финландец налетя на полицаи

Крими

09-05-2016, 09:24

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Условна присъда и 10 месеца без книжка за пиян водач, шофирал с 2,7 промила

Мъжът е задържан със заповед за срок от 24 часа

Финландец е задържан за нападение над полицейски служител, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал в района на пътя от с. Равда за Несебър, където полицейски автомобил бил изпреварен от "Хонда Джаз", с бургаска регистрация, която преминала много близо до патрулката, била с незатворена предна дясна врата и се движела неправилно по пътното платно. Подаден е светлинен и звуков сигнал за спиране на колата, но водачът й увеличил скоростта си, като спрял пред комплекс "Аполон 7".
Униформените установили, че водач на автомобила е 49-годишния финландски гражданин А.Р., отседнал в комплекс "Аполон 7" в с. Равда. От колата излязла и жена, видимо употребила голямо количество алкохол. Поискано е съдействие от служители на сектор "Пътна полиция" за тестване на водача за употреба на алкохол, като до пристигането на втория полицейски патрул, А.Р. няколко пъти направил опити да се прибере в комплекса, за да осуети проверката.
През цялото време финландецът отправял обидни думи, като заявявал, че полицаите нямат право да го проверяват. Отказал да даде проба за алкохол, като междувременно към полицаите се приближили спътничката на А.Р. и майка му, които разгорещено започнали да го защитават.
За поред път на А.Р. е разпоредено да следва полицейските инструкции, като изведнъж той нанесъл удар в областта на лицето на единия полицай и бръкнал в очите му. Това наложило за задържането на финландеца да бъдат използвани белезници и физическа сила. А.Р. е задържан със заповед за задържане за срок от 24 часа.
Пострадалия полицейски е насочен за преглед в Катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ - Бургас за издаване на съдебно медицинско удостоверение за нанесената му лека телесна повреда. По случая е образувано бързо полицейско производство.