София и Пекин ще си сътрудничат в областта на туризма, бизнеса и културата

Общество

09-05-2016, 11:36

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

 Това обсъдиха днес на среща в Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова и Лин Къцин – заместник-кмет на Пекин. На срещата присъстваха и заместник-кметовете на София Дончо Барбалов, д-р Тодор Чобанов, представители на Столичната Агенция за инвестиции и Сун Уенкай – генерален директор, Пекинска общинска, Женг Жанронг – старши съветник, Правителство на район Фан Шан, община Пекин, Ли Югуо – зам.-генерален директор, Пекинско общинско бюро по финанси, Ксианг Пинг – зам.-генерален директор, отдел по международни връзки на община Пекин, Донг Рулей – зам.-директор, отдел по международни връзки на община Пекин, това съобщиха от пресцентъра на Столична Община.
   
   На срещата бе обсъден и предстоящия бизнес и културен форум на 16-те държави от Централна и Източна Европа и на Китай, който ще се проведе в София в края на септември 2016г.
   
   Кметът на София каза, че това е голяма възможност столицата да представи своя потенциал за инвестиции и за развитие на туризма, популяризиране на културно-историческото наследство.
   
   В София с решение на Столичния общински съвет, работи Агенцията за приватизация и инвестиции, чиято задача ще бъде да покаже възможностите на града за инвестиции.
   
   Заместник-кметът на Пекин Лин Къцин посочи, че община Пекин държи изключително много на сътрудничеството със София и България. „За нас е голяма радост, че сме тук в този прекрасен цветен град,“ каза той.