Денят на Европа в София

Общество

09-05-2016, 11:51

Снимка:

sofiamedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Това са предвидените мероприятия на територията на София по случай 9 май - Ден на Европа.

12.00 ч., Метростанция „Сердика” – Концерт на джаз формация „София”

 12.00 ч., Градина „Кристал” – Концерт на струнен квартет „КвартетЪТ”
 18.00 ч., Градина „Кристал” – Концерт на Софийски духов оркестър, диригент – Иван Стоянов
 18.00 ч., Борисова градина – Лятна естрада – Концерт на кънтри група Lilly of the West
 19.00 ч. – Парк „Заимов” – Концерт на състави към Дом на културата „Средец”
   
   С участието на танцов ансамбъл „Средец” с художествени ръководители Ива Търнева и Николай Илиев, вокална студия „Дъга” с ръководител Снежана Полихронова, атракционен клуб „Найа” с ръководител Димитър Лефтеров, клуб по спортни танци „Средец” с ръководител Симеон Симеонов, студио за модерен балет „Киви” с ръководител Радослав Радев, клуб „Накама” с ръководител Анелия Иванова. Водещ – Радослав Радев.
   
   19.30 ч. – площад „Бански” – Концерт на „София Брас”
   
   От 17.00 ч. до 19.00 ч. ретро трамвай ще се движи по маршрут: пл. „Възраждане” – пл. „Журналист” – пл. „Възраждане”, а пътниците ще се забавляват с музика, изпълнявана на живо от „Дикси Бойс Бенд”.

На 9 май информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България организират редица мероприятия в столицата и страната. Посещения на ученици в Дома на Европа в София, литературно четене на истории за Европа от известни актьори, журналисти, спортисти и певци, както и осветяване на емблематични сгради в София, Пловдив и Варна в цветовете на ЕС са само част от планираните събития за 9 май.

Днес двете институции ще отворят вратите си за ученически групи от цялата страна, които са заслужили посещение в Дома на Европа, участвайки в различни инициативи и състезания през изминалата година. Над 400 младежи ще научат важна информация и любопитни факти за ЕС и европейските институции пряко от хората, които работят в тях.