С общоградско поклонение в Добрич бе отбелязан 9 май

Мисия Добрич

09-05-2016, 12:23

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Духовници отслужиха панихида в памет на загиналите във войната

С общоградско поклонение пред паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война в Добрич бе отбелязан Денят на победата и Денят на Европа.
Неоспорим исторически факт е, че най-голяма заслуга за победата над хитлерофашизма има Червената армия, заяви на тържеството кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той припомни, че България е дала във войната хиляди жертви и призова имената на героите да бъдат помнени. На 9 май 1945 година милиони хора посрещат края на войната с надежда. Честването на Деня на победата и Деня на Европа на една и съща дата не е случайно, 9 май не трябва да носи различия, а обединение,каза Йордан Йорданов.
На общоградското поклонение духовници отслужиха панихида в памет на загиналите във войната.Представители на местната власт, областният управител на Добрич, почетни граждани, ветерани от войните положиха цветя на паметника. Сред отдалите почит бе и консулът съветник в Генералното консулство на Руската федерация във Варна Сергей Семьонов. Цветя бяха положени и на паметника на Съветската армия в Добрич.