Малинова & Динова тръгват срещу латвийки в Анталия

Спорт

10-05-2016, 10:57

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Трънлив път към основната схема отреди жребият на Диана Малинова & Ася Динова за днешните квалификации на турнира Анталия Оупън от Световната верига на ФИВБ по плажен волейбол.  На пясъка в турския средиземноморски курорт най-опитната състезателка на Марица (Пловдив) Малинова и нейната партньорка за това състезание Динова от Славия (София) ще трябва да преодолеят два силни съперника днес, за да се наредят сред 32-те двойки, които от утре ще започнат същинската надпревара за разпределяне на общия награден фонд от близо 129 хиляди лева.

Българската двойка бе поставена под №20 от общо 22 тима в квалификационната схема и в първия си мач днес от 13:00 б.в. на корт №3 ще се изправи срещу латвийския тандем с №13 Алисе Леце & Марта Озолиня.

“Латвийките са млади, но с повече опит от състезания с такъв ранг от нас”, коментира Диди Малинова пред volleymaritza.bg. “Минус за нас е и, че това ни е първото състезание за сезона и не сме имали възможност да се подготвим достатъчно добре за него.  Гледахме запис от техен мач, игран по-рано тази година, и все пак смятам, че имаме своите шансове срещу тях.”

Победителят от двубоя между Леце & Озолиня и Малинова & Динова ще премери сили във втория и последен квалификационен кръг с руската двойка Анастасия Барсук & Александра Моисеева, поставена под №4, от 16:20 б.в. на корт №1.

Развоят на резултатите в Анталия ще може да се следи в реално време онлайн тук.