ОП „Организация и контрол на транспорта“ и „Индра Системас” работят за влизане в нормален режим на системата за управление на градския транспорт

Мисия Пловдив

10-05-2016, 15:17

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 29.04.2016 г. UPS-ите в сървърната зала на Системата за управление на градския транспорт подадоха аларми за проблеми със захранването на контролния център. Незабавно бяха предприети мерки за установяване на състоянието на сървърите и другите устройства към засегнатите UPS-и.

При проверката се констатираха грешки при работата на сървърите вследствие на настъпилата извънредна ситуация. Незабавно беше направена организация от екипи на ОП „Организация и контрол на транспорта” и „Индра Системас” С.А за установяване на пълния обем на щетите и отстраняване на възникналите проблеми във виртуалните машини, като се работеше дори и през празничните дни.

За съжаление повредите върху системата се оказаха по-големи от първоначалните очаквания. Към момента основно са засегнати гишетата за издаване и зареждане на превозни документи и електронните табла по спирките. Устройствата в автобусите са активни и при правилно чекиране работят.

Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” се извинява на гражданите на Пловдив за причиненото неудобство и ще направи необходимата организация във възможно най-кратък срок след заработване на системата да пристъпи към издаване на превозни документи и подаване на информацията по спирките.