Приключи кампанията "Успешни ЗАЕДНО"

Мисия Добрич

10-05-2016, 15:21

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хепънинг с Румънеца и Енчев, и местни изпълнители (фоторепортаж)

На Областния информационен център - Добрич

Завърши Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“, която Областен информационен център - Добрич изпълняваше на територията на областта в периода от 22 март до 9 май.

Екипът организира и проведе общо четири „Дни на отворени врати“ в общините Генерал Тошево, Добрич, Каварна и Тервел. Домакини на събитията бяха фирми от съответните общини, които имат вече реализирани проекти с европейски средства по Оперативните програми за програмен период 2007 – 2013 година.

В четирите събития участие взеха близо 70 човека, сред които представители на местните администрации, малкия и среден бизнес, медии. По време на всяко едно събитие бяха представяни проектите с европейско финансиране, от своя страна екипът на ОИЦ – Добрич представяваше актуални възможности по Оперативните програми за програмен период 2014-2020 година, представени бяха и мерки по Програмата за развитие на селските райони. В хода на кампанията бе изготвена онлайн анкета за проучване мнението на местния бизнес във връзка с опростяване на достъпа до програмите на ЕС за подпомагане на МСП. Близо 35 са събраните анкетни карти, които ОИЦ – Добрич ще обобщи на по-късен етап.