Анджелина Джоли нагази в дълбоките води на политиката

Дали ще стане новата „Желязна Лейди“

Известната актриса и активистка Анджелина Джоли може скоро да напусне киното за да се посвети на политиката. Известно е, че съпругата на Брад Пит нае политически консултант, с който обсъжда действията си в тази област. Твърде възможно е американката да се превърне в британски политик, пише  Vanity Fair.

Съветник на Джоли по политическите въпроси ще бъде представителката на британската Камара на лордовете Баронеса Арминка Хелик. Също така, според източници, близки до актрисата, тя казва, че е готова да работи в британското правителство на пълен работен ден. 

Този факт кара много журналисти да предполагат, че Джоли скоро ще престане да снима в киното и ще се съсредоточи върху социални дейности и политическото поприще. В подкрепа на хипотезата, журналистите на Vanity Fair припомнят за интервю със съпругата на Брад Пит за изданието London Times от 2014 г., в което тя признава, че е в тясна комуникация с представители на Камарата на лордовете.

В момента, Джоли успешно съчетава ролята на майка с актьорската кариера и работа като посланик на добра воля в ООН. По-рано ви разказахме, че звездната двойка се мести в предградията на Лондон и се заселва в близост до Джордж Клуни и съпругата му Амал.