Първи реакции на ГЕРБ след оставката на Калфин

Политика

10-05-2016, 18:01

Снимка:

wikimedia.org

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

 

Премиерът Бойко Борисов не дойде днес следобед в Народното събрание, както се очакваше след оставката на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин. ПГ на ГЕРБ проведе свое заседание. Ето и първите реакции на управляващата партия:

Премиерът е човек, който винаги се съобразява с личните решения на всеки един. Когато някой си подаде оставката, премиерът винаги я приема, защото насила хубост не става. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.  

Според него "явно не е имало искреност във всичко, което сме правили до сега". Цветановобаче не пропусна да отбележи, че не са били малко случаите, когато просто са се правили кадрови назначения, които са били само, за да се обслужват определени политически цели, а не да се търсят националните приоритети и реализирането на националните политики. Но министърът в оставка Ивайло Калфин е бил поканен в кабинета като добър експерт. „Тук не трябва да имаме съмнения за неговите качества, защото той направи една пенсионна реформа, която беше подкрепена от парламентарното мнозинство. Винаги сме смятали, че трябва да трябва да бъдем солидарни в подкрепата за секторните политики на съответните министри. Явно не сме достатъчно обиграни в политическите игри, но когато влязохме във властта през 2014 година и формирахме коалиционното правителство с допълнителна парламентарна подкрепа от АБВ и ПФ, имахме една единствена цел – да стабилизираме страната", коментира Цветанов.

Менда Стоянова от ГЕРБ бе лаконична: Съжалявам, надявам се разумът да надделее и да няма нестабилност в управлението.