"Санта Марина" събира най-добрите тенесисти в Созопол

Ваканционно селище "Санта Марина" ще е домакин на първия международен турнир по тенис за мъже

Ваканционно селище "Санта Марина" ще е домакин на първия за Созопол международен турнир по тенис за мъже, валиден за световната ранглиста и включен в календара на Международната федерация по тенис ITF. Турнирът "Санта Марина Къп" с награден фонд 10 000 долара ще се проведе в курорта от 14 до 22 май и е първи от този ранг в България за 2016 г. 
Очаква се в състезанието да участват някои от най-добрите ни тенисисти, включително националите за "Купа Дейвис" Александър Лазов, Александър Лазаров, Тихомир Грозданов и др. Заявки за участие в "Санта Марина Къп" са подали състезатели от над 20 страни от 4 континента. 
Турнирът започва с квалификации от събота до понеделник, на 17 май стартира борбата в основната схема. Финалът на двойки е предвиден за 20 май, а първият шампион на международен турнир за мъже в Созопол ще бъде излъчен на 22 май. Надпреварата се провежда съгласно традиционните правила на ITF. В основните схеми участват 32 тенисисти поединично и 16 двойки, квалификациите са за до 48 състезатели. Главен съдия на турнира е Веселина Донева. 
Шампионът ще спечели 1 440 долара от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста, на финалиста се полагат съответно 848 долара и 10 точки и т.н. 
"Санта Марина Къп" се организира от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на "Visa Europe" и "Telenor", с чиято подкрепа се организира спортният календар на най-новия тенис център по Южното ни Черноморие. Съдействие на организаторите оказаха и "Rexona", "Algida", "Kia Motors", "Zagorka", Devin", "Lavazza", както и Община Созопол и Българска федерация по тенис.
Ваканционно селище "Санта Марина" - част от хотелската верига "FPI Hotels& Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка - предлага изключителни условия за участниците и всички предпоставки за тенис от висока класа, вече организира два международни турнира за жени от календара на ITF през 2015 г. Домакините предлагат специални оферти за гостите на комплекса по време на тенис турнира "Санта Марина Къп".