Корабчето "Белла" превозва пътници от Варна до Аспарухово

Животът

11-05-2016, 09:41

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Цената на билета е 1 лев

От днес корабчето "Белла" започва да превозва пътници от "Аспарухово" до Морска гара. Първият курс ще бъде от 16.30 часа от рибарското пристанище в квартала. Това обяви кметът Иван Портних преди старта на тестовия първи курс.
В делнични дни корабчето ще превозва пътници в интервала от 6.30 до 9.30 часа, и от 16.30 - 19.30 часа. На всеки половин час ще тръгва от "Аспарухово" и от Морска гара в обратната посока. Пътуването е със средна продължителност от около 15 минути, а капацитетът му е за 70 души.
В почивните дни "Белла" ще се движи от 8.30 до 11.30, и от 14.30 до 17.30. В момента графикът е съобразен с този на автобус 48, който тръгва от Морска гара.
Цената на билета е 1 лев в една посока. Предвижда се след време с един билет за корабчето в рамките на час да се комбинира и пътуване с автобус.
„С инициативата планирахме възобновяването на водния транспорт, какъвто назад във времето е имало във Варна. В перспектива общината ще кандидатства по европроекти и ще се опитаме да закупим няколко плавателни съда“, заяви кметът Портних.
Той допълни, че вбъдеще освен като допълнителна полезна връзка, която да надгражда транспортната схема, водният транспорт ще е и прекрасна атракция за гостите на града.