Бургас се превръща в открита библиотека

Бургас Лайф

11-05-2016, 12:15

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Започва петото издание на националната инициатива "Нощ на литературата"

Бургас се превръща в открита библиотека утре, 11-май от 18.00 часа. Тогава започва петото, юбилейно издание на националната инициатива "Нощ на литературата". Събитието ще се проведе паралелно на три любими градски пространства - галерия-музей "Георги Баев", открита сцена "Охлюва" до Културен център "Морско казино" и Експо център "Флора".

Художниците Добрин Вътев, Митко Иванов, Лора Янева ще " рисуват" с думи на открито, в градината на галерия-музей "Георги Баев" /бул. "Демокрация" 6/. 

Откъс от обичания маестро на хумора и забавните истории - Тери Пратчет ще звучи на открито в пространството до "Флора" - Бургас. Тук инициативата ще открие актрисата Деница Кючукова, която сега се е отдала на най-прекрасното занимание - майчинството.

 Заслужено място в проявата има романът "Пражкото гробище", на гения на съвременнната литература - Умберто Еко. През февруари, тази година светът се сбогува с големия италиански писател, но заплетените сюжети, увлекли милиони читатели по света остават вечни в хрониките на световното литературно наследство. Повече от 40 бургаски ученици от различни гимназии в града ще се включат в инициативата "Нощ на литературата" на открита сцена "Охлюва".

Инициативата "Нощ на литературата" се организира с партньорството на Община Бургас.

Книгите за четците са любезно предоставени от Регионалана библиотека "Пейо Яворов".