Специален транспорт до Солниците, заради лугата?

Мисия Бургас

11-05-2016, 12:31

Снимка:

снимка, peika.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас разширява услугата рент-а-байк

Предложението за автобус до най-населеното място през лятото е изпратено до ОбС

Бургазлийка излезе с предложение да бъде открита сезонна автобусна линия до Солниците. Живка Рахнева Русева от комплекс "Възраждане" е изпратила писмо до Постоянната комисия по транспорт и морско дело в ОбС със своето предложение.
В него тя заявява, че интересът към лугата и калолечението на бургазлии е голям, което поражда необходимостта от тази сезонна линия. Тя предлага в периода от 1.07. до 30.09. автобусите до Солниците да се движат от 11.00 до 19.00 ч. Времето е съобразено с температурата, която трябва да бъде достигната за ефективно лечение.
Макар и в неподреден ред, жената предлага и маршрут, по който да се пътува автобусът, като целта е той да преминава през автогара Юг, к-кс Лазур и Солниците. В предложението се заявява като начална спирка автогара Север, на предвид маршрутът, който предлага, вероятно става дума за автогара Запад.
Русева твърди, че е съгласувала предложението си с много хора, ползващи лечебната луга и кал, но имащи затруднения с пътуването, тъй като до мястото няма обществен транспорт.