Бургаските деца - "За чиста околна среда"

Общината спечели няколко проекта по Националната кампания за опазване на природата

Община Бургас спечели няколко проекта по Националната кампания "За чиста околна среда - 2016", с които ще се създадат различни условия за опазване на природата.
Проектите ще се реализират в ОУ "А. Страшимиров", ОУ "Ел. Пелин", ОУ "Хр. Ботев" - кв. "Долно Езерово", ОДЗ №2 "Звездица", ОДЗ № 15 "Моряче", ЦДГ № 9 "Пламъче" и ОДК.
Природозащитната инициатива, която ще се проведе в ОУ "Антон Страшимиров", носи името "Град на хиляди криле". Тя предвижда оформяне на  екокът, който включва модел на естествената среда на местообитание на птиците. Чрез него учениците ще опознават по-задълбочено растителния и животински свят в региона.
ОУ "Елин Пелин" ще създаде интерактивна "зелена" класна стая. В нея децата ще изследват източници на замърсяване на въздуха, водата и почвата, методите на пречистване на водата и преработване на отпадъците, тяхното рециклиране и разделно събиране.
Повече от 150 ученици и родители от школите на ОДК - Бургас ще работят заедно в дългосрочна природозащитна кампания. Тя включва засаждане на 15 дръвчета в дворното пространство на база "Изгрев" на ОДК, акция за почистване на парк "Минерални бани", освежаване на детска площадка в квартала, изработване на къщички за птици, открити уроци и други.
Основната цел на проектите е повишаване на екологичната култура  на децата и изграждане на позитивни нагласи към света