Библиотечен проект помогна на 24 души да си намерят работа

Мисия

11-05-2016, 14:28

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Генчо Петков показа „виртуална разходка” в библиотеката

24 души от Велико Търново са си намерили работа, благодарение на проекта „ LinkInJob” , реализиран от Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков”. Това съобщи на официална среща Обрешко Нечев, директор на Бюрото по труда в старата столица и партньор по двугодишния проект. Той бе представен в читалнята на културната институция днес. Директорът Иван Александров връчи благодарствени грамоти на останалите партньори. Проектът „ LinkInJob ” е двугодишен, а основната му цел е безработни лица да намерят по-лесно ангажираност, благодарение на библиотеката.
Общо 39 души са преминали обучение. Работа с периферни устройства и базисна компютърна грамотност са част от придобитите знания, до които са достигнали обучаващите се. Те са разделени на три групи – дългосрочно безработни, възрастни и търсещи работа за първи път. От тях 13 са мъже, а 36 – жени, съобщи за Общинското радио заместник директорът на великотърновската библиотека Калина Иванова.
По време на срещата Калоян Здравков представи сайта на проекта. Фотографът Генчо Петков презентира създадената от него „виртуална разходка” във и извън сградата на библиотеката, с включени 360-градусови панорамни снимки.
Събитието уважиха Нелина Църова, директор на дирекция „Култура и туризъм” в Община Велико Търново, управителят на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” Цветомир Бояджиев, Христо Захариев от Община Елена, приятели на институцията и библиотечни специалисти, които днес празнуват своя професионален празник.