Задържаните роми от Раднево на съд в Пловдив

Крими

11-05-2016, 16:58

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 12 май 2016 година Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов срещу наложената им от Старозагорския окръжен съд мярка за неотклонение “задържане под стража”. Четиримата са обвинени за това, че на 2 май тази година в гр. Раднево, в съучастие, са извършили опит за  убийство по хулигански подбуди на Ж. Ж. и Г. Н. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна
Делото ще се разгледа в зала № 2 на Пловдивския апелативен съд от 10:00 часа.  Съгласно чл. 16 от Наказателно - процесуалния кодекс обвиняемият се смята за невинен  до установяване на противното с влязла в сила присъда. Действията на четиримата роми предизвикаха няколкодневни протести на  жителите на Раднево и на хора от цяла България с искания да бъде обуздана от властите нарастващата циганска престъпност.
За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.