Отнемат имущество за близо 500 000 лева на варненец

Парите

12-05-2016, 08:42

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Той не е имал каквито и да е доходи със законен източник за период от шест години

Върховният касационен съд (ВКС) не допусна касационно обжалване и потвърди решенията на Варненския окръжен и Варненския апелативен съд, с които от Димитър Димитров по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) се отнема собственост на обща стойност 493 203 лева, съобщиха от комисията.
Процедурата срещу Димитров е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. През 2010 година Димитров има влязла в сила присъда за няколко ДДС измами чрез подаване на неверни данъчни декларации.
В мотивите на ВКС се отбелязва, че за периода 2004 – 2010 г. той не е имал каквито и да е доходи със законен източник, с оглед на което обосновано може да се предположи, че именно кумулираните средства от престъпната му дейност са му послужили за придобиване на имуществото.
С решението на съда в полза на държавата се отнемат: апартамент във Варна, дворно място на територията на Провадия, както и левова равностойност на притежавани дялове и акции и суми от продажба на собственост.