От Жени ГЕРБ – Плевен подпомогнаха кандидатстудентската кампания на двама абитуриенти

Средствата са събрани по време на благотворителния базар

Даниела Гонкова, областен координатор на Жени ГЕРБ – Плевен и Петя Василева, общински ръководител на дамската структура връчиха дарение за подпомагане на кандидатстудентската кампания на двама абитуриенти от две плевенски училища.

Вера Маринова, ученичка в 12 клас по специалността „Организация на хотелиерството” в Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" първа получи дарението от дамите. Вера и от многодетно плевенско семейство, желае да учи „Национална сигурност” във Великотърновския университет. Категорична е, че ще продължи да се занимава и с хотелиерство и в бъдеще. Малинка Маринова, директор на професионалната гимназия сподели, че Вера е едно много будно и амбициозно момиче, което ще успее да се утвърди в професията и в живота.

Тихомир Барабарски, ученик в 12 клас със специалност „Кетъринг” в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен е вторият, който получи дарение. Той смята да продължи образованието си в педагогическия колеж в Плевен. Категоричен е, че желае да се занимава с деца, така винаги ще си остане в любимото училище. Според директорката на училището Невена Арабаджиева, той е изключително активен, обществено ангажиран и любознателен младеж.

Средствата, дарени на двамата абитуриенти, са събрани по време на благотворителния базар, организиран от Жени ГЕРБ – Плевен по Великден.