Дора Милева: ЦСКА нямаше да го има, ако молбата за фалиране бе одобрена

Купата на България щеше да отиде в Монтана по служебен начин

„Ако въпросната молба за фалиране на ЦСКА беше одобрена от съда, днес клубът нямаше да го има. И съответно „червените” нямаше да играят финал за Купата на България. Трофеят щеше да бъде връчен по служебен начин на Монтана”, заяви пред Блиц Спорт синдик Дора Милева.

„Щеше да последва заличаване на дружеството в Търговския регистър. По-лошото е, че след фалит клубът веднага щеше да прекрати своята дейност, а резултатите на отбора щяха да бъдат анулирани”, добави Милева.

„След като молбата беше внесена в съда от Александър Тодоров, аз изказах своето становище. А то беше отрицателно. Бях повече от категорична. Впоследствие обаче Тодоров оттегли молбата и по този начин не се стигна до фаталния край на ЦСКА”, добави синдикът.

„Знам, че всички привърженици на отбора очакват с нетърпение кога ще излезе становището на съда относно окончателния размер на финансовите задължения. Това ще се случи следващата седмица – най-късно на 20 май, петък.

Не мога обаче да гадая какъв точно ще бъде размерът на дълговете. Появиха се цифри в медийното пространство, но това бяха спекулации. Нека феновете да изчакат още по-малко – най-късно след една седмица ще бъде получен отговор на въпроса”, завърши Дора Милева.