Най-дългият плакат с рисунки за 24 май ще украси Общинския съвет в Пловдив

Мисия Пловдив

13-05-2016, 17:30

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 16.05.2016г., понеделник, от 14 часа по инициатива на Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със СОП - Пловдив, в залата на Общински съвет-Пловдив на ул. „Авксентий Велешки“ 20, ще бъде изложен „Най-дългия плакат с рисунки”, изработен от деца със специализирани образователни потребности, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Плакатът ще бъде връчен на г-жа Савина Петкова, Председател на Общински съвет -Пловдив и на г-жа Амелия Гешева, заместник -кмет по култура и туризъм на Община Пловдив.

Идеята да бъде отбелязан празника чрез рисунки, свързани с буквите и грамотността е на ресурсните учители, които се надяват чрез творчеството на децата със специални образователни потребности да привлекат вниманието на обществеността върху силните страни на възпитаниците си. Освен, че ще издигнат най-дългия плакат за 24-ти май, който ще зарежда с най-чистата, позитивна, детска енергия, чрез нешлифованите слънца и цветя ще може да се докоснем до душите и мечтите на специалните деца от нашия град.

Само преди дни, в препълнената зала на Военния клуб в Пловдив, Ресурсен център изнесе своя 10-ти концерт под наслов „Заедно”, в който повече от тридесет деца пяха, свириха и танцуваха, съвместно със своите съученици от общообразователните училища и детски градини, в които са интегрирани.