Марица би Казанлък, но остана извън четворката

Спорт

14-05-2016, 08:00

Снимка:

Иван Бонев

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отборът на Марица (Пловдив) до 19 години няма да се бори за разпределението на медалите от Държавното първенство по волейбол за девойки старша възраст.  Момичетата на треньора Иван Радичев постигнаха втората си победа на националните финали в Казанлък, надделявайки над домакините от Казанлък Волей с 3:2 (25:19, 25:22, 19:25, 24:26, 15:10)* след 2 часа и 6 минути игра в зала Арсенал, но завършиха на третото място в своята Група 1 и ще спорят за петото място в крайното класиране.  Три отбора са с по две победи и една загуба, но Розите са първи със 7 точки, ЦСКА (София) – втори с 6, а Марица – трети с 5 точки.

Маричанки дръпнаха с 2:0 гейма със 17 успешни атаки в първата част и 4 аса във втората.  Казанлъчанки обаче се възползваха от многото непредизвикани грешки в редиците на гостенките, за да изравнят и да си подсигурят върха в класирането.  В тайбрека превъзходството на Марица беше подчертано, но победата вече имаше само теоретическо значение.  Пловдивчанки можеха да се надяват единствено на малко вероятна победа на ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) над ЦСКА в последния мач от групата.  Софиянки обаче изковаха чиста победа и заеха своето място на полуфиналите.

Топреализатор на мача между Марица и Казанлък стана Вангелия Рачковска с 22 точки за победителките.  Нейната съотборничка Симона Николова добави 20.

Утре, 14 май, от 12:00 б.в. Жълто-сините ще излязат срещу Звезди 94 (София) в директна битка за петото място.  Преди това ЙЕБ ще премери сили с Пирин (Разлог) за седмото, а в следобедните часове са полуфиналите Левски (София) - ЦСКА и Казанлък - Славия (София).