Вечер на гръцкия език организира Пловдивския университет

Мисия Пловдив

14-05-2016, 07:00

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сектор „Новогръцки език” към Филологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" организира Вечер на гръцкия език, съобщиха от висшето училище. Събитието ще се проведе в понеделник, 16 май, от 17:00 часа в Студиото на Радио Пловдив на ул. „Дондуков-Корсаков” № 2.

Програмата предвижда литературно четене в оригинал и в превод по произведения на Йоргос Маркопулос, Илиас Кефалас и Йордан Йовков, откъс от театралната постановка „Одисей – диалози и монолози на завръщането в Итака”, базирана върху текста на трагедията „Одисей” от Никос Казандзакис и стихотворението „Итака” от Константинос Кавафис. Ще бъдат наградени студентите от Пловдивския университет, участници в Дванадесетата международна театрална универсиада в Серес, Гърция. Предвижда се обявяване на резултатите от Седемнадесетия студентски конкурс по превод на новогръцка поезия и проза и награждаване на отличените студенти от Пловдивския университет. Награди ще получат също и студенти с високи постижения по новогръцки език.

Вечерта на гръцкия език ще завърши със студентска викторина „Познатият и непознатият Никос Казандзакис”, организирана в сътрудничество с Международното дружество „Приятелите на Никос Казандзакис”.