Прокуратурата във Варна проверява хосписа, горял снощи

Крими

14-05-2016, 11:20

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ад край Варна: Трудноподвижна старица изгоря в хоспис

Изясняват се причините за пожара и евентуално виновно поведение на конкретни лица

 В късните нощни часове на 13 май 2016 г. в дом за стари хора „Дълголетие“ в местността „Ален мак“ край Варна е избухнал пожар. Изгоряла е стая в дома, като в резултат е починала едната от обитателките й. Обгазен, без опасност за живота му, е един от живеещите в дома. Обгазени са и други четири лица, също без опасност за живота им. Сред тях са патрулно-постови полицай, отзовал се незабавно на сигнала за пожара, и трима работещи в съседно заведение. Всички те предприели адекватни действия за подпомагане евакуацията на обитателите на дома до пристигане на пожарникарите, съобщава говорителят на Окръжна прокуратура - Варна.

Незабавно и под прякото ръководство на дежурен прокурор във Варненската окръжна прокуратура е започнало разследване с оглед престъпление по чл. 330, ал.3, предложение второ от Наказателния кодекс. Изясняват се причините за пожара и евентуално виновно поведение на конкретни лица. Наблюдаващият прокурор е дал писмени указания за хода на следствените действия в този начален етап на досъдебното производство.

Отделно от това наблюдаващият прокурор се е самосезирал и е разпоредил проверка на компетентните контролни органи относно създаването, регистрирането и дейността на дома.

Резултатите от разследването и от проверката ще бъдат оповестени в първия възможен момент.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен