Съдят внучка, източила дебитната карта на баба си

Крими

14-05-2016, 12:02

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

На един от банкоматите тя била заснета от охранителна камера

Окръжната прокуратура в Търговище внесе в окръжния съд в града обвинителен акт срещу 31-годишната Пламена Й., която ще отговаря за използване на платежен документ без съгласието на титуляра при условията на продължавано престъпление  – деяние по член 249, ал. 1 от Наказателния кодекс. Подсъдимата е направила пълни самопризнания по време на разследването и е неосъждана, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

31-годишната жена, която живеела в София, била поканена от баба си Душка Ч. да й гостува в дома й в село Руец, община Търговище, през януари 2015 год. Възрастната жена искала да дари на внучката си своя част от апартамент в Търговище.

На 16 февруари 2015 год. – рождения ден на внучката, двете жени посетили нотариална кантора, за да извършат прехвърляне на имота. Нотариусът отсъствал този ден и сделката не се осъществила.  Когато се върнали в село Руец, възрастната жена отишла да нахрани домашните си животни, а внучката останала сама и откраднала от баба си 250 лева и дебитната й карта. За да не бъде разкрита, решила да си тръгне веднага след това.

По-късно Душка Ч. открила, че липсват парите и банковата й карта и позвънила на внучката си Пламена Й. Подсъдимата отрекла да е сторила това и приписала  деянието на малолетнотоси дете, като обяснила, че то най-вероятно ги е изгорило в печката. Последвал скандал между бабата и внучката и те прекратили контактите си.

През следващите дни – от 18 февруари до 21 февруари 2015 год., от различни банкомати в Търговище подсъдимата теглила пет пъти различни суми от дебитната карта на баба си и дори платила сметката за мобилния си телефон, като неправомерно изтеглила 1405 лева. На един от банкоматите тя била заснета от охранителна камера, монтирана на фасадата на банката.

Делото срещу 31-годишната Пламена Й. е насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Търговище на 26 май 2016 г.