Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО се провежда вече 11 години

Пет училища в София ще получат оборудване и екипировка от БФВолейбол и Нестле България

В рамките на дългосрочното партньорство между БФВолейбол и Нестле България през 2016 г. ще бъдат подпомогнати 18 училища в страната да развиват младежкия спорт и да създават цялостно отношение към движението и балансирания начин на живот. Целта на съвместната инициатива е да подпомага усилията на локално и национално ниво за популяризиране на волейбола и стимулиране на активния начин на живот сред подрастващите. Като част от партньорската програма редица училища в страната ще получат спортно оборудване и екипировка, които ще бъдат връчени на серия от съвместно организирани турнири по волейбол за ученици. Te ще се проведат в Пловдив, Варна, Бургас и София като част от инициативата Живей Активно!, която в продължение на 11 поредни години популяризира активния начин на живот и балансираното хранене в цяла България.

Днес, 14-ти май София е домакин на последната спортна надпревара. Волейболните мачове ще се проведат във физкултурния салон на 128-о СОУ „Алберт Айнщайн“. В турнира ще участват отбори, съставени от момчета между 8-ми и 10-ти клас. В рамките на спортната надпревара ще бъдат изиграни общо 9 срещи между тимовете на 5 столични училища – 132-о спортно училище, 164-а ГПИЕ „Мигел де Сервантес“, 128-о СОУ Младост, ПГЕА, НПМГ. На всички участници ще бъдат връчени подаръци от организаторите: волейболни мрежи, топки и спортни екипи.

От началото на годината бяха организирани 3 спортни надпревари от серията. Волейболните отбори на 13 учебни заведения в градовете Пловдив, Варна и Бургас вече получиха спортно оборудване и екипировка.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.