Българска гордост! Поли Генова четвърта на "Евровизия" (Видео)

Безпрецедентeн успех за родината ни на песенния конкурс

Поли Генова постигна невероятен успех на "Евровизия"! Родната изпълнителка завърши на четвърто място /от 26 държави/ в престижния песенен конкурс, с което направи горди милиони българи у нас и в чужбина!

Гласуването бе разделено на две части - зрителско и това на журитата от държавите. След гласуването на журитата Поли бе на седма позиция със 127 пункта. Решаващ за крайното призово класиране на българката се оказа именно зрителския вот, според който Поли получи пето място и в крайна сметка финишира на четвъртото в общото подреждане с 307 точки.

С много настроение и завладяваща усмивка Поли изпя "If love was a crime" на големия финал на шоуто. Тя излезе под номер 8 на сцената. Представянето й премина повече от успешно. Хилядите фенове в залата я посрещнаха с бурни овации и я аплодираха през цялото време.

Огромна подкрепа към Поли валеше и в социалните мрежи, като българите съпреживяваха всяка една секунда от музикалното състезание и стискаха палци сънародничката ни да успее да се пребори за челните места.

Победителят в музикалния конкурс тази година е Украйна с 534 точки. На второ място се нареди Австралия с 511 точки, а почетното трето зрители и жури отредиха на Русия.