Цецка Цачева: Нека Плевен да бъде! Аз вярвам, че ще пребъде!

Отново се връщаме към нашето минало с нашите прославени плевенчани, сподели председателят на НС

"Честит празник, приятели! Нека Плевен да бъде! Аз вярвам, че ще пребъде!, с тези думи Председателят на 43 НС Цецка Цачева се обърна към своите съграждани днес си по повод празника на Плевен.

"В историята на човешкия живот, както и на държавата ни има дати, които бележат нейните стъпки. В историята на всеки град също има такива дати. Днес, 15 май, е нашата дата – датата на празника на Плевен.”, каза още Цецка Цачева. Тя уточни, че в понятието празник на един град влага най-вече гражданите, чийто живот е свързан с този град.

"Връщайки се назад във времето няма как да не се върнем в спомените на детството, когато по старите калдъръмени улички на стария Плевен сме охлузвали лакти и колена, но тогава сме завързвали истински приятелства. Тогава когато с буквите от нашата българска азбука сме писали най-съкровените думи-мама, родина, отечество, България. Всичко това, скъпи приятели, е Плевен. Този площад, парковете на Плевен, Кайлъка - те носят и помнят ехото от стъпки на влюбени двойки, на ученици, които през май завършват училище, които с „Върви народе възродени” поемат нелекия път на живота. Отново е май. Отново е празникът на Плевен.

Отново се връщаме към нашето минало с нашите прославени плевенчани, които трасираха пътя в историята, с онези творци от нашето настояще, които прославят името на Плевен не само в страната, но и далеч зад нейните граници.

Но най-ценното е, че след китните разцъфтели градини на Плевен, ние се срещаме с приятели, за да се усмихнем, защото обичта към града ни трябва да се прояви в усмивка и тя да бъде обещание за работа в интереса на нашия град, за единение и за бъдещето на нашия град.”, каза в обръщението си към плевенчани”, каза още Председателят на 43 НС Цецка Цачева.

В 10.30 часа днес Председателят на НС се включи в тържествата, посветени на 15 май – Празника на Плевен. Събитието уважиха още народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Пламен Тачев, областният управител Ралица Добрева и общински съветници от ГЕРБ.