Подадена е заявката за участие на Добруджа 07 в Шампионската лига

Решението е взето след пет часа заседание на Управителния съвет

Мъжкият волейболен отбор  на Добруджа 07 ще участва в турнира на Шампионската лига, съобщи на пресконференция днес  президентът на клуба Галин Господинов. Заявката за участие е подадена на в петък - 13 май. Ако календарът на събитията в спортната зала във Варна през есента  позволява,  домакинските мачове на Добруджа 07 ще се играят там. Като резервен вариант е предвидена новата спортна зала в Русе. Все още не се знаят точните дати на първите мачове, сподели Господинов.

Преди вземане на трудното решение за участие  трябваше да си отговорим на 3 основни въпроса - финансиране, селекция и зала, заяви  Галин Господинов. За четвърти пореден сезон Мирослав Живков ще  бъде старши треньор на Добруджа 07. В следващите 2 седмици на състезателите от шампионския състав  ще бъдат предложени три годишни договори. На този етап всички досегашни волейболисти на Добруджа 07 са изразили желание и готовност да останат. Състезател обаче няма да бъде спиран, ако получи перспективна оферта, например за Велизар Чернокожев , както се говори, че може да замине за Италия.

Управителният съвет  на клуба смята, че трябва да се направи всичко възможно в Добрич да бъде изградена нова, модерна зала, която да се ползва не само за волейболните състезатели, а бъде многофункционална. Зала „Добротица” не отговаря на условията за провеждане на евро мачове. Така или иначе мачовете на есен ще трябва да се играят в друг град.

Философията на клуба е да участваме в Шампионската лига с волейболистите, които направиха Добруджа 07 шампион. В тяхно лице виждаме  интелигентни хора, с изключителни спортни възможности и потенциал,  коментира Веселин Велев.

Ние сме единственият волейболен клуб в България с толкова много на брой спонсори. Общината и 35 фирми, но имаме нужда от още, заяви Драган Нешич. Най-голямата помощ от страна на кметството ще бъде проект за нова зала за 2500-3000 зрители за всички спортове в градаа. Проектът Добруджа 07 е създаден с много труд и лични средства и функционира като европейски отбор, допълни още Нешич.

Добрич показва перспективно развитие на спорта и правителството трябва да обърне внимание на това. Трябва да се намерят необходимите средства и да се направи такъв проект в Добрич, който да подслони спортовете. Такава зала би дала възможност за развитие на спорта и за провеждане на национални и международни състезания тук, заяви Галин Господинов.