Срещнете "Непознатия Баев" в Нощта на музеите

На експозицията ще бъдат изложени портретни скици на великия бургаски художник

Повече от 35 непознати за публиката скици, съхранени при пожара в ателието на бургаския художник Георги Баев, ще бъдат показани в изложбата "Непознатият Баев". Експозицията ще се подреде в галерията-музей, намираща се на бул. "Демокрация" 6. Тя ще бъде открита за посещение от 18.00 часа на 21  май /събота/, когато Бургас отбелязва "Нощта на музеите и галериите".

Леко пострадалите при пожара портретни скици са любезно предоставени от сина на художника -  Иво Баев.Вечерта ще продължи с докоменталния филм "Ателието" от 21.00 часа. Прожекцията ще бъде излъчена на открито, в двора на галерията . Програмата продължава  с неформалната среща "Спомени с аверите" , когато в компанията на известните художници  Живко Иванов, Кольо Кехайов , Митко Иванов и други, ще бъдат споделени истории от лични срещи с големия творец.

В "Нощта на музеите и галериите" Община Бургас дава възможност на бургазлии и гостите на града да се докоснат до изкуството на един от знаковите български художници -  Георги Баев, познат с прякора си Джурлата.  6-часовият маратон  започва в 18.00 часа и ще продължи до 24.00 часа. Вратите са широко отворени, входът е свободен.