Община Добричка награди за празника на буквите 170-годишно училище

Добруджанци

17-05-2016, 16:56

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Признание получиха и момчета от отбора "Млад огнеборец" при училището в село Карапелит

Община Добричка отличи за предстоящия празник на буквите най-старото училище в областта - ОУ "Неофит Рилски" в село Ловчанци, което вече 170 години е духовен и културен център. На тържествен концерт в драматичния театър "Йордан Йовков" награди за 24 май получиха и народните читалища "Димитър Минчев" в село Паскалево и "Пробуда" в село Победа за тяхната 120-годишна дейност, превърнала ги в неотменна част от живота на поколения добруджанци, съобщава БТА.
В днешна Европа без граници ние, българите, трябва повече от всякога да ценим и пазим своята духовна идентичност. Повече от всякога трябва да познаваме и уважаваме българското слово и българската национална култура, заяви на тържеството кметът на общината Тошко Петков. Той пожела на учителите и читалищните деятели в общината да съхраняват огнищата на духовността, а на децата да бъдат любознателни и да помнят своя род и език.
Кметът връчи отличия и на много ученици за участието им в училищни кампании,фестивали и конкурси.Общината награди десет момчета от отбора "Млад огнеборец" при училището в село Карапелит, спечелил първо място в областното състезание по пожароприложен спорт.
На празничния концерт професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа" представи спектакъла "Фолклорна магия".