Станимира Петрова под номер 4 на световното по бокс в Казахстан

Нашата боксьорка ще почива в първия кръг на категория до 51 кг

В столицата на Казахстан Астана беше теглен жребият за започващото утре световно първенство по бокс за жени. България ще бъде представена от 5 състезателки, а шампионатът е и олимпийска квалификация за Рио де Жанейро.

Световната ни шампионка от Корея 2014 в кат. до 54 кг Станимира Петрова е поставена под номер 4 в схемата и ще почива в първия кръг на категория до 51 кг. В потока на българката е олимпийската шампионка Никола Адамс (Вбр), с която може да се срещне на четвъртфиналите, а също и водачката в схемата Марциа Давиде от Италия, която може да е нейна съперничка на полуфиналите.

Това е и най-наситената категория с 49 боксьорки. Станимира си осигури олимпийска виза още на турнира в Самсун и сега без напрежение ще се бори за световната титла.

Другата ни състезателка в олимпийските категории - Светлана Каменова (до 60 кг), също ще започне участието си директно от втория кръг. В нейния поток е №2 в схемата Анастасия Белякова от Русия, с която може да се срещне на четвъртфиналите.

При 54-килограмовите Стойка Петрова започва срещу Бузеназ Какироглу от Турция, а на четвъртфиналите я очаква лидерката Саяна Сагатаева от Русия.

При най-леките (до 48 кг) Севда Асенова е поставена под номер 4 в схемата и ще има за съперничка в първия кръг Джоузи Габуко от Филипините. В категорията ще участват 29 състезателки, а българката може да срещне водачката в схемата Мерлин Еспарза от САЩ на полуфиналите.

Деница Елисеева почива в първия кръг на кат. до 57 кг. Срещите започват утре с две сесии – от 11 и от 16 часа наше време, като в първия ден от шампионата няма българско участие.