Фандъкова: Стартирахме програма за подкрепа на детско-юношески школи към спортните клубове

Мисия София

18-05-2016, 16:53

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

 В Деня на Българския спорт – 17 май кметът на София Йорданка Фандъкова връчи награди на ученици за високи постижения в областта на спорта. Кметът отличи бившият капитан на националния отбор по волейбол и настоящ треньор на младежката формация - Владимир Николов. Той получи плакет за цялостен принос в развитието на българския спорт.
   
   Стипендията е учредена с Решение на Столичен общински съвет през 2012 година и има за цел да отличи ученици, извоювали призови места на Олимпийски игри, Световни, Европейски и Балкански първенства в различни видове спорт и всички възрастови групи.
   
   Гордеем се с вашите успехи, каза кметът Фандъкова. По думите и общината ще продължи да работи за развитието на условията за спорт на децата и учениците. Затова стартирахме и първата програма за подкрепа на детско-юношеските школи към спортните клубове. Нашата цел е да разширяваме възможностите за спорт на хора от всички възрасти, каза също кметът. Като част от инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 продължаваме да инвестираме в нови спортни съоръжения, ремонтиране и изграждане на нови физкултурни салони в училищата и спортни зали. Тази година ремонтираме физкултурните салони на 6 училища, изграждаме 6 площадки за фитнес на открито, поставяме нови маси за тенис в 3 района.
   
   Награди получиха ученици, завоювали престижни места на Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства, ученици, завоювали престижни места на Балкански първенства, както и атлети от Българска Параолимпийска асоциация със завоювани престижни награди и заслуги в областта на спорта през 2015 г. и представителни атлети от Спешъл Олимпикс България със завоювани престижни награди и заслуги в областта на спорта през 2015 г.
   
   Отличия от Столичната община получиха и ученици с престижни награди от извън олимпийски видове спорт, завоювали класиране на Световни, Европейски и Балкански първенства. Отличени бяха и директори на спортни училища.