Нови сексуални посегателства са регистрирани в Берлин по време на традиционния Фестивал на културата, съобщи theguardian.com. Това е нов вид джебчийство, което става в Германия – джебчийство, съчетано със сексуална атака. Има специална разследваща криминална комисия, която установява фактите.

Сексуалното посегателство няма за цел унижение на жертвата, а отвличане на нейното внимание. Груповото джебчийство се извършва от групи млади мъже, в повечето случаи чужденци. Наричат ги танцувачи, защото заобикалят жертвата и танцувайки около нея се стремят да я паникьосат, за да я ограбят.

В 99 на сто от случаите жертвите са жени. Официално подадените до днес сигнали са девет, но техния брой нараства. Част от нападателите са идентифицирани, всички те са родени в Германия.

При един от случаите 17-годишно момиче е заобиколено от група от около 10-ина мъже. След това й е отнет мобилния телефон. От вътрешното министерство определиха деянията като "отвратителни и криминални" и призоваха и другите жертви да потърсят помощ от полицията.