Несебър удари Балчик

Спорт

18-05-2016, 23:06

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добруджа победи Черноморец Балчик с 3:0 във втората си проверка

Тимът на Геша отстъпи с 0:2 в Търново

Черноморец (Балчик) загуби финала на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Балчишките “акули” отстъпиха с 0:2 от Несебър на стадион “Ивайло” във Велико Търново.

Несебър направи дубъл, след като преди дни стана шампион в Югоизточната „В” група и спечели промоция за „Б” група. Освен трофея, победителите спечелиха и 10 000 лева от наградния фонд. Отборът от Балчик получи чек за 5 000 лева, съобщи varnautre.bg.

Цветомир Цонков откри с глава в 26-ата минута, а в началните минути на втората част Живко Димов добави втори гол за „делфините” с мощен удар от дистанция.

“Като че ли държахме инициативата, имахме повече идея в атака, опитвахме се нещо да направим, но недостатъчно убедително. Като че ли не искахме толкова победата. Финал не се играе по този начин, на финал се разкъсваш от тичане, искаш да вземеш с цената на всичко победата. А ние бяхме плахи, без самочувствие, учудващо защо. Не разкрихме пълния си потенциал. Явно финалът ни скова краката. Поздравявам отбора на Несебър, с малко повече опит успя да ни победи. Стана празненство, но жалко, че не можахме да го изпрануваме ние. Самият финал за нас е успех. Завършихме едно чудесно първенство, една чудесна година, няма да правим трагедии, а напротив”, заяви треньорът на балчиклии Георги Иванов-Геша.

На награждаването присъстваха Румен Вълков, Бончо Генчев, Георги Мирчев, Георги Нарлев и други футболни специалисти.