Ученици редят мозайки и рисуват пред публика в Пловдив

Мисия Пловдив

19-05-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

НХГ"Цанко Лавренов"-Пловдив за поредна година се включва в Европейската нощ на музеите. На 21 май, събота, от 16.00 ч. в Археологически комплекс Малката базилика учениците от 10 и 11 клас - специалност „Стенопис“, ще редят мозайки пред публика. Те ще показват технологията и спецификата на това изкуство. Всеки, който се интересува, може да дойде и да се включи в изработването на паната. Събитието е съпътствано от продължаващата изложба на мозайки в сградата на базиликата.

От 18,30ч. на 21 май, друга група ученици от Художествената гимназият, водени от преподавателя си Димитър Келбечев, ще рисуват пред погледите на многобройните посетители, които се очакват за официалното откриване на Европейската нощ, в Залите за временни изложби на Градска художествена галерия – Пловдив на ул. „Княз Александър I” №15.

Началото на проявите в Пловдив ще обяви заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева.

Под ръководството на своя преподавател Христо Жеков, трета група възпитаници на училището ще демонстрират уменията си в графичната техника монотипия в галерийното пространство на Дановото училище към Историческия музей на град Перущица.