Изнасят над 70 доклада на конференцията по време на изложението "Хемус 2016"

Мисия Пловдив

19-05-2016, 15:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В рамките на Международното изложение за отбранителна техника „Хемус 2016“ ще се проведе Осмата международна научна конференция на тема „Научните изследвания – ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности“. Форумът ще се състои на 26 май в Конгресния център на Международен панаир  Пловдив.
В пленарната сесия на Международната научна конференция „Хемус 2016“ доклади ще представят заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, генерал Константин Попов, началник на отбраната и д-р Георги Шарков, национален координатор по киберсигурност.
По време на научната конференция ще бъдат изнесени над 70 доклада от участници от България, Обединеното кралство, Испания, Ирландия, Германия, Израел и Гърция. Основният акцент ще бъде представянето на анализи на данните от публични мрежи като Интернет, свързани с откриване на химични вещества и рецепти за приготвяне на експлозиви при домашни условия, използвани от терористични организации.
В програмата на научната конференция е включен и специален панел за технологиите, подпомагащи структурите за сигурност. Ще бъдат изнесени резултатите от работата по европейски проект HOMER, в който Институтът по отбрана има важна изследователска роля.
Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ е основната научна организация в Министерство на отбраната в областта на технологиите и дългогодишен съорганизатор в съпътстващите мероприятия на Международното изложение за отбранителна техника „Хемус 2016“.
В рамките на изложенията Институтът по отбрана провежда международни научни конференции и организира демонстрационни стрелби на Централен артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“.