Джебчии нападнаха първите туристи в Слънчев бряг

Четири случая на кражба са регистрирани в морския курорт само за денонощие

Още преди началото на летния сезон, джебчии са завзели територии в Слънчев бряг. Първите чуждестранни туристи, отседнали в курорта, вече си изпатиха от родните апаши и се разделиха с портфейлите и накитите си.

Само за вчера четири сигнала за кражба за постъпили в Районно управление – Несебър. 54-годишен англичанин е бил нападнат около 01.30 ч. вчера в района пред хотел «Централ». На алеята между хотела и новостроящи се магазини чрез издърпване са му отнети два златни синджира.

На същия ден, към 10:00 ч. сутринта, 61-годишна английска туристка е била обрана, докато се качвала в автобус на спирка „Палма”. Крадците измъкнали портмонето от дамската й чанта, в което имало 2000 лв.

В полицията се е жалвала и още една възрастна дама от Острова. Пътувайки в градския транспорт, 72-годишната англичанка се е разделила с 300 лв. и 120 паунда, които държала в чантата си.

Белгийка пък установила липсата на портфейла си, съдържащ лични документи, банкова карта,  сумата от 150 евро и 60 лева. Вероятната кражба е извършена в северозападната част на Сънито.

От полицията предупреждават гражданите и гостите на морските курорти да бъдат особено внимателни през летния сезон, когато набезите на джебчиите се увеличават.

Работата и по четирите случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.