НАП ще бди денонощно над Летището

От 01.06 започва осъществяването на 24-часов фискален контрол в зоната на летище Бургас

От първи юни Националната агенция за приходите започва осъществяването на 24-часов фискален контрол в зоната на летище Бургас. Всички туроператори ще трябва да представят списъци с броя на пристигащите туристи и информация за броя на нощувките и местата за настаняване. Това бе оповестено по време на проведена днес в Бургас среща на ръководството на териториалната дирекция на НАП с туроператори, в която участва и представител на МВР.

„Основната ни цел е изсветляване в максимална степен на приходите в туристическия сектор и облагането им с реалните данъци и осигуровки. На практика с  тези свои действия НАП ще се опита да постави и бариера срещу опериращите на летище Бургас изцяло на тъмно лица и фирми, чиито приходи остават необлагаеми. Събраната информация ще доведе до увеличаване на събираемостта и ще попречи на евентуални спекулации от страна на хотелиерите по отношение на процента на заетост на легловата база”, коментира по време на срещата директорът на НАП Бургас г-жа Татяна Кънчева. От приходното ведомство уточниха още, че присъствието на НАП на летище Бургас по никакъв начин няма да затруднява логистичните действия на туроператорите по посрещането на туристическите групи.

От своя страна представителите на туроператорските фирми декларираха пълно съдействие и подкрепа на усилията на Националната агенция за приходите за изсветляване на бранша.