„Царица на розата – Карлово“ заминава за Китай

Новините

19-05-2016, 16:27

Снимка:

Добрина Лазарова

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

18-годишната карловка Марина Свиленова е новата Царица на Розата - Карлово 2016. Ученичката в 18 СОУ “Уилям Гладстон” в гр. София изучава усилено английски и японски език. Тя бе избрана на традиционния конкурс сред 11 претендентки за короната.

Красивата карловка стана лице и на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие.

Г-ца Стайкова обяви и добрата новина – екс носителката на короната Карина Димитрова, „Царица на розата – Карлово 2015“, ще пътува през юни до Китай по покана на г-н Джанг Чангцинг / ZHANG Changqing /, президент на департамент „Китай“ в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Тя ще бъде като своеобразен талисман по време на подписването на договора за старт в Тракия икономическа зона на съвместен проект на „Сиенит Холдинг“ АД и холдинг „Портър Сити“ от побратименият на Пловдив 20-милионен Шенджен. Карина вече е познато лице в Китай, благодарение на рекламния филм за Пловдив и Розовата долина на Шендженската телевизия, който бе сниман миналата година с помощта на Катя Стайкова и бе гледан от стотици милиони зрители.

За първи път в историята на конкурса „Царица на розата – Карлово“ на тържествената церемония присъстваха представители на посолството на Китай в България. „Много ще се радвам на Празника на розите на 28 май и розобера в масивите на квартал "Сушица" да има китайски туристи“, сподели г-н Ин Яли /Yin Yali/, съветник по културните въпроси.

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово, връчи статуетка-приз „Златна роза” на победителката Марина. В поздрава си към всички участнички в конкурса той каза: „Тук виждаме не само много красота, но и изключителна обич към нашия роден град. Пожелавам Ви успехи и да прославите Карлово с имената си”.

Първа подгласничка на Царицата е Златомира Ублекова, а втора е Мариета Петрова. И двете момичета са на 16 години и учат в СОУ „Васил Левски” в Карлово. Наградата на публиката спечели Цветелина Цачева на 17 години, ученичка от същото училище.

Всички 11 участничка получиха грамоти и награди от Община Карлово, „Българска роза” АД Карлово, Вазовски машиностроителни заводи, Първа инвестиционна банка, Кауфланд, фондация „Биоселена”, „Мишел Интернационал” ЕООД, фирма „ИПО”, Българо-китайска асоциация за бизнес развитие, модна къща „Нимана”, козметично студио „Карма“, хотел „Карлово” и др.

За доброто настроение на публиката се погрижиха Дарина Йотова, участничка в четвърти сезон на Х Factor, балет „Ера” от гр. Пловдив, водещ бе актьорът Атанас Чопов.